Mag ik naast mijn AOW bijverdienen?

Ja, naast uw AOW mag u onbeperkt bijverdienen. U wordt niet gekort op uw AOW of pensioen. U mag bijverdienen zoveel als u wilt. (Voor uw AOW en evt. partnertoeslag verwijzen wij naar SVB).
Wel raden wij altijd aan na te denken over evt. subsidies die u ontvangt. Wanneer uw inkomen stijgt kan het zijn dat u voor bepaalde subsidies of toeslagen niet meer in aanmerking komt.

Moet ik een CV hebben?

Nee, dit hoeft niet. In veel gevallen stellen wij kandidaten eerst voor middels een korte omschrijving, opgesteld naar aanleiding van door u verstrekte gegevens op het inschrijfformulier en tijdens het intakegesprek. Na selectie door de potentiële opdrachtgever volgt er doorgaans een persoonlijk kennismaking/sollicitatiegesprek. Wanneer een (potentiële) werkgever wel om CV’s vraagt zullen wij u om een CV vragen en desgewenst helpen wij u bij het opstellen.

Hoeveel ga ik verdienen?

Uw verdiensten zijn afhankelijk van het werk dat u gaat doen. Het salaris hangt af van de functiegroep waarin uw werkzaamheden vallen. Wij hanteren de ABU CAO voor uitzendkrachten.

Krijg ik reiskostenvergoeding?

Boven de 10 km woon- werkverkeer worden de reiskosten vergoed à 23 ct per km.

Hoeveel belasting ga ik betalen?

Er van uitgaande dat u AOW ontvangt: houden wij 19,03 % (2023, box 1) loonheffing in. Wij houden geen rekening met heffingskortingen.

Ben ik verzekerd als ik werk als uitzendkracht?

Ja, wanneer u werkt als uitzendkracht valt u onder de aansprakelijkheidsverzekering van de opdrachtgever waar u voor werkt.

Nieuwsartikelen over pensioen, AOW en bijverdienen, die in de media verschijnen plaatsen wij op
onze Facebook pagina zodat u ze altijd weer kunt teruglezen.