De Internet Jongens: Geen internetbureau maar een softwarebedrijf

De Internet Jongens is 10 jaar geleden begonnen als internetbureau maar is dat allang niet meer. De broers Sven en Ludo Haveman bouwden toen nog voornamelijk websites.

Tegenwoordig is het een softwarebedrijf waar ze met 25 medewerkers meer technische oplossingen maken voor bedrijven(MKB+). “We helpen bedrijven efficiënter te werken met slimme IT oplossingen”. Denk aan het bouwen van klantportals en het koppelen van data vanuit verschillende systemen. We denken graag in een zo vroeg mogelijk stadium mee met onze opdrachtgever en willen graag samen in teamwork passende oplossingen bedenken. Software moet het je medewerkers, klanten en leveranciers makkelijker maken om hun dagelijkse werk te doen. Waarbij het uitgangspunt altijd is dat software voor je moet werken; dus de software wordt aangepast op de bedrijfsprocessen en niet andersom.

“In onze branche is het lastig om goede collega’s te vinden en te behouden. Om goede collega’s aan te trekken doen we er alles aan om een prettige werkomgeving te creëren. Bij De InternetJongens werken we in multidisciplinaire team waarin alle teamleden gelijkwaardig zijn en evenveel inbreng kunnen hebben. Daarnaast is de kantoorruimte eigentijds ingericht waardoor je kan spreken van een prettige werkomgeving. En de lunch wordt ook verzorgd, want onze collega’s zijn de motor van het bedrijf en die moet je wel voorzien van goede brandstof.”

Voor het verzorgen van de lunch maken De InternetJongens gebruik van een 65-plus uitzendkracht van Veluwe65plus:
“We waren op zoek naar iemand met die flexibele inzetbaarheid van dagelijks 2,5 uur, die zelfstandig kan werken met enige senioriteit en die zo af en toe een geintje kan maken. John bleek daarvoor de geschikte persoon”.