SolMat / 3d-Solar3d-Solar

3d-Solar  vervaardigt kozijnen van gips voor de high-end markt. Denk daarbij aan ontwerpen van huizen waarbij de kozijnen worden weggewerkt in het stucwerk van de muren.

De mensen van SolMat/3d-Solar, Sjaak Kieft en Roy Verlaak,  hebben zeer veel ervaring met een breed scala aan materialen en weten deze kennis toe te passen in een nog breder gebied.

Door de kennis van grondstoffen, het inzicht in het productieproces en de affiniteit met de markt, kan SolMat een belangrijke schakel vormen tussen de ontwikkeling van nieuwe materialen en de toepassing daarvan. Problemen in productie en uitdagingen op het gebied van efficiency kunnen vaak op een verrassende wijze worden aangepakt.

gips kozijn van 3d-Solar

gips kozijn van 3d-Solar

Kozijnen van gips

Het vervaardigen van dergelijke kozijnen is een arbeidsintensief proces. Het gips wordt in speciale mallen gepompt. Deze mallen zijn in opdracht voor 3d-Solar gemaakt en worden per productie op de gewenste maat afgesteld. Na een droogtijd van 45 minuten kan de mal verwijderd worden. Hierna moet het kozijn nog ca. een week doordrogen en verder uitharden. In deze periode kan het kozijn worden afgewerkt. Met de hand worden oneffenheden weggewerkt, luchtbelletjes worden opgevuld en mal-naden worden voorzichtig weggeschuurd.

Bodor-kozijnen

Bod’or kozijnen

Momenteel produceert het bedrijf nog voor 70% voor de Duitse markt, voornamelijk voor het merk Bod’or.

 

65 plus uitzendkracht

3d-Solar is een jong en groeiend bedrijf. De orderstroom is nog onderhevig aan pieken en dalen. Om pieken in het productieproces op te vangen, maakt 3d-Solar voor het afwerken van de kozijnen, op oproepbasis, gebruik van een 65 plus uitzendkracht; een voormalig timmerman die ook in Ede woont. Als voormalig timmerman heeft hij natuurlijk kennis van bouwmaterialen en weet welke eisen er aan kozijnen worden gesteld. Dit tot tevredenheid van alle partijen.