Ook als je een beperking hebt, wil NS dat je als reiziger zo probleemloos mogelijk kunt reizen met de trein. Vaak kan dit al zelfstandig maar soms hebben reizigers daarvoor hulp nodig. Daarom biedt NS op meer dan 160 stations NS Reisassistentie aan. Voor de uitvoering van de assistentieverlening zijn wij op zoek naar reisassistenten. Als reisassistent biedt je bijvoorbeeld hulp bij het in- of uit stappen van reizigers in een rolstoel of scootmobiel. Dit doe je met behulp van een brug of oprijplaat (waarmee reizigers de trein in-of uit kunnen rijden). Maar het kan ook voorkomen dat je een reiziger met en visuele beperking helpt om de weg op het station te vinden.

Wij zoeken reisassistenten voor vele stations (zie hier), maar in het bijzonder voor: Alkmaar, Almelo, Apeldoorn, Arnhem, Beverwijk, Breda, Castricum, Dieren, Deurne, Deventer Colmschate, Ede, Eindhoven, Enkhuizen, Enschede, Ermelo, Etten-Leur, Haarlem, Harderwijk, Heerlen, Helmond, Hengelo, Hoorn, Gouda Goverwelle, Haarlem, Helmond, Maarheeze, Maastricht, Meppel, Nijkerk, Nunspeet, Olst/Wijhe, Oudenbosch, Putten, Roermond, Rotterdam Alexander, Santpoort, Sittard, Steenwijk, Uitgeest, Woerden, Veenendaal Centrum, Veenendaal de Klomp, Zevenbergen, Zutphen en Zwolle. Wij zoeken mensen die AOW-gerechtigd zijn en binnen 5 km van desbetreffend station wonen.

Hoe werkt het:

Via een app. kan een reiziger reisassistentie aanvragen. Wanneer er op ‘uw’ station een assistentie is aangevraagd verschijnt deze in uw app. U kunt dan aangeven dat u deze assistentie gaat uitvoeren.

Het aantal assistenties dat uitgevoerd moet worden is dus wisselend per dag per station. Per station zullen we een poule van reisassistenten formeren. Het aantal reisassistenten dat per station in de poule stemmen we af op het aantal assistenties op desbetreffende stations.

Assistenties kunnen plaats vinden van 6.30 uur tot 23.30 uur, 7 dagen per week.

Per assistentie krijgt de reisassistent één vol uur uitbetaald (hoewel een assistentie ca. 30 minuten tijd vergt).

Om het werk goed uit te kunnen voeren moet u een E-learning module volgen en deze afsluiten met het behalen van het certificaat (inc. voorbereiding +/- een halve dag). Na het behalen van uw E-learning certificaat volgt u een praktijktraining van op het station (+/- 2 uur).

Interesse?: reageer!

Heeft u interesse om deze service met een glimlach te verlenen (of kent u iemand die hier uitermate geschikt voor is), neem contact met ons op en laat het ons weten of meldt u aan middels het inschrijfformulier.

Nieuwe vacatures worden doorgaans ingevuld door reeds bij ons ingeschreven werkzoekende senioren.

Volg ons op Facebook voor de meeste actuele vacatures.

Wil jij naast genieten van jouw vrije tijd ook nog graag actief aan de slag zijn? Schrijf je dan hier in of bel voor meer informatie naar: 055-8436282